ABOUT MY WORK

Det har väl knappast undgått någon här att jag har börjat jobba i Köpenhamn. Har fått lite frågor på sociala medier om mitt nya jobb, så tänkte att jag svarar på dem här. Enjoy!!

///

Vad jobbar du med i Köpenhamn?

Jag jobbar som sales associate inom mode med märken såsom Burberry, Moncler, Gucci, Stella McCartney, Kenzo osv osv


Hur fick du jobbet? Har du några tips hur man söker jobb där?

Genom kontakter. Om jag har några tips? Tror inte det är så stor skillnad på hur man söker jobb i Sverige. Ganska svårt för mig att säga eftersom jag hade kontakter.


Varför började du jobba i Köpenhamn?

För de erbjöd mig betydligt bättre lön & en tjänst som passar mig bättre :-)


Är det någon skillnad på att jobba i Danmark mot Sverige?

Ja, det ställs högre krav på en & man hänger lite lösare än vad man gör i Sverige. Det krävs väldigt lite för att man ska få sparken till exempel.. Men å andra sidan så har jag en väldigt väldigt bra lön, dock är skatten betydligt högre än vad den är i Sverige.


Något annat jag kan tillägga är att själva processen om med alla papper osv är väldigt lång. För att jobba där behöver man t.ex. danskt personnummer & bankkonto. Det tar ganska lång tid för danska skattemyndigheten att få fram. Jag har fortfarande inte löst allting på den biten, men det löser sig :-)

Har ni fler frågor så är det bara att googla :-) Sedan finns det ett kontor precis vid Malmö C som kan hjälpa er med mycket!

xo simon

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera